Wadfilm in première!

Vier jaar na mijn eerste contact met Ruben Smit ging onze wad film op 1 oktober dan eindelijk in première. Twee avonden op rij genoten 2300 man van onze film in en fraaie setting. De recensies die we kregen waren ook louter positief en we denderen door. Afgelopen week was ik o.a te gast bij RTL late night en kreeg ik de kristallen filmstatus uit handen van Twan Huys.

Een interview dat ik heb gehouden met METRO nieuws is hier terug te lezen: METRO

 

 

De Nederlandse meeuwengids

Op dit moment werk ik aan een Nederlandstalige meeuwengids die het kijken van meeuwen inzichtelijk moet gaan maken en van 12 soorten alle leeftijden en kleden gaat behandelen. Actuele informatie over het verschijnen ervan kunt u vinden op de Facebookpagina

De gids zal in principe in 2018 verschijnen.

Foto van een volwassen kokmeeuw met een volwassen zwartkopmeeuw. Let op de vleugelpunten als eenvoudig kenmerk.

Laatst aangepast (vrijdag, 26 januari 2018 14:23)

 

26-01-2018

WAD

Het grootste nieuws is eigenlijk gelijk de reden waarom het de laatste tijd zo rustig is geweest op mijn website. In 2015 raakt ik met Ruben Smit in gesprek over zijn plannen om een nieuwe bioscoop film te maken, ditmaal over de Wadden. Ik ben door hem als cameraman bij dit project gehaald en heb daar tot op heden een hoop werk aan. De afgelopen twee jaar heb ik veelal samen met Melchert Meijer zu Schlochtern veel tijd door gebracht op de wadden. Hierbij kregen wij exclusieve toegang tot alle eilanden inclusief de onbewoonde als Razende Bol, Richel, Griend, Rottumerplaat, Rottumeroog. De eerste beelden zijn in de vorm van een teaser te bewonderen zie

WADFILM

Via onze website en facebook zijn alle laatste ontwikkelingen te volgen.

Laatst aangepast (vrijdag, 26 januari 2018 14:13)

 

RTL Late Night

Voor een item over een nieuwe BBC serie was ik in de zomer van 2017 te gast bij RTL Late night. Samen met Jan van Hooff mocht ik mijn licht laten schijnen op deze docu.

Laatst aangepast (zaterdag, 27 januari 2018 13:49)

 

De afgelopen maand september waren zowel een filmpje als een foto van de houtsnip van mijn hand te zien in de Super Freek Show van Freek Vonk.

Laatst aangepast (donderdag, 15 september 2016 12:51)

 

Before I start I do realise that my photo's/movies might have hurt the owners of the cat. For that I am sorry.

 

What a crazy weekend. You go out with your family for a few days and decide to visit the Zoo in Emmen. After an hour or two we reach the Polar Bear and encounter a crazy scene.

A polar bear pulled a dead cat out of the water and started playing with it. For over 45 minutes I took pictures and some short movies of this bizar display. One picture made into a newspaper and the movie went via a local news station all over the world. As sad as it looks for the cat, it was already dead. We were just looking at a polar bear displaying natural behaviour in a zoo. Even childeren could value this.

 

In the USA

in China

in Japan

Laatst aangepast (woensdag, 16 december 2015 14:03)

 

Voor het december nummer van het fraaie magazine Landleven heb ik de foto's geleverd bij het verhaal over de Grote Zilverreiger.

Extra leuk is dat ons Voegelboek wordt hier ook nog bij vermeld!

Laatst aangepast (dinsdag, 24 november 2015 19:11)

 

Ik heb al een tijdje geen nieuws meer gepost maar ik heb zeker niet stil gezeten! Vanaf nu zijn mijn foto's o.a verkrijgbaar op kussens, mokken, douchegordijnen en zelfs op leggings!

Via deze link komt u in mijn webwinkel

Laatst aangepast (dinsdag, 24 november 2015 18:17)

 

Het is bijna zover. Aanstaande zondag 12 april vlieg ik met mijn klant naar Madrid, Spanje. Hiervandaan rijden we met de auto nog vier uren naar het gebied. We blijven tot en met 20 april in Extremadura en hebben in ieder geval 6 mooie fotohutten op het programma staan. Waaronder Hop, Bijeneter, Grote trap en Kleine trap. Net als mijn andere excursies en reizen is ook dit een 1 op 1 reis met alle aandacht voor de klant. We gaan er wat moois van maken! Informatie over deze en andere excursies vindt u op deze site. Voor Spanje kunt het beste even kijken onder lezingen om een idee te krijgen van het gebied en de soorten en mijn relatie tot dit fraaie terrein.

Laatst aangepast (dinsdag, 07 april 2015 13:01)

 

De afgelopen drie weken heb ik mij hoofdzakelijk bezig gehouden met het vastleggen van een zeer grote groep spreeuwen op de slaapplaats. De kracht en de omvang van dit spektakel was mijns inziens alleen in zwart wit vast te leggen. Ik heb iedere keer voor een verschillende voorgrond gekozen en geprobeerde de sfeer van het gebied er bij vast te leggen. De gehele serie kunt u hier bekijken

 

Et Stellingwarver voegelboek is bijna uitverkocht maar u kunt er nog snel een aanschaffen. Interesse, kijk dan even hier

 

In februari heb ik een leuk interview gehad met de Fotoblogger. Het verhaal is hier te lezen


 

Gister in de storm een bijzondere serie kunnen maken van dieren in watersnood.Bijzonder genoeg

voor een groot stuk in de Volkskrant van 23-10-2014.

 

Leuke publicatie, mijn Roerdomp met muis in het NRC:

 

 

 


 

Januari 2014: Vale Gier, Gänsegeier (Gyps fulvus) Obrigheim Pfalz Germany

A good start of the new year. On a short holiday to some good German friends of ours I had the luck to run into a Griffon Vulture. An unusual visiter of Germany in wintertime. What started as an ordinary walk became a stressfull run back to the house for the camera and car. We searched and found the animal back pretty easy. What an enormous birds these Vultures are and how great to discover one in Germany. Hope he survives and makes it back to his original place somewhere in southern Europe. For all photos see HERE


 

November 2013 : Twirre

Een nieuw nummer van het vakblad Twirre is uit. Friese natuur in de breedste zin van het woord beschreven! Mijn bijdrage dit maal de velduil zie PDF.

 


 

Juli 2013: Nieuws

Het was een hectisch begin van dit nieuwe jaar, zie ook mijn laatste nieuws van alweer een half jaar geleden. Is er dan niks gebeurd? Jazeker wel, misschien juist wel teveel. Begin dit jaar zijn we verhuist naar Leeuwarden. Een zeer fraai huis waar ik gelijk aan de slag kon met het nodige kluswerk. Ik was zo'n twee weken in volle vaart aan de gang toen op een avond onze Gallerleij en B&B plots in lichter laaie stonden. Een onbeschrijfelijk groot drama allereerst voor Jan en Afke maar ook voor een iedere die er altijd heeft helpen verbouwen waaronder ikzelf. Van de galerie is niks over en van de B&B staat slechts de Strowagen nog die we na restauratiewerk weer in bedrijf hebben genomen. Strowagen.  We zitten nu al maanden in het spel der verzekeraars en zijn zelf begonnen met de opbouw van ons eigen woongedeelte.

Qua fotografie en excursies was het verder een prima voorjaar. Mijn foto's hebben van april tot en met juni in Galerie de Groninger Kroon gehangen. Op dit moment hangt alles in Hotel Lunia Oldeberkoop met overigens in de tuin ook een aantal mooie panelen met mijn foto's erop. Zie dit filmpje .

Mijn werken in De Groninger Kroon.

Het afgelopen voorjaar heb ik weer zo'n 15 excursies in het lauwersmeergebied gegeven. iedere excursie brengt altijd weer wat anders maar stuk voor stuk waren het mooie dagen. Wielewaal, zeearend, velduil, grauwe kiekendief, roerdomp, baardman, van alles hebben we gezien.

Tot slot gaat de verkoop van ons boek nog altijd zeer goed. Een stuk hierover wat in trouw heeft gestaan zal ik hier nog posten. Nu woensdag de 24e juli een interview met Radio Fryslan wat later te horen zal zijn. Ook dat zet ik hier tzt op.

________________________________________________

Januari 2013: Leeuwarder Courant

________________________________________________

Januari 2013: Friesch Dagblad

________________________________________________________________________________

Januari 2013: Boekpresentatie een groot succes!

Eind vorig jaar hebben we dan eindelijk ons Voegelboek mogen presenteren. In een stampvol cafe de Rustende Jager in Oldeholtpade hebben Freddie en ik ons eerste exemplaar uitgereikt. Na een mooi verhaal van Sietske Bloemhof (uitgever Stellingwarver Schrieversronte) over het project en de samenwerking was het woord aan Freddie. Zijn eerste exemplaar ging naar zijn ome Bertus de Vries. Een man die altijd voor de hele wereld klaar staat en nu zelf eens in het zonnetje gezet werd! Mijn boek ging naar mijn vogelmaatje Mark de Vries. Vele uren die ik in het veld doorbreng zijn samen met hem. Het is geweldig om de vele mooie vogelmomenten die in het boek staan samen te hebben beleefd. Voor hem is het boek dan ook een feest der herkenning. Het boek is nu in verschillende boekhandels in Friesland te verkrijgen en uiteraard via deze site.

______________________________________________________________________________

December 2012: Het boek is af!


Na vier jaar fotograferen en alleen digitale beelden te hebben gezien is het een verademing om dit alles in boekvorm voor je te hebben liggen! Aanstaande zondag is de presentatie maar u kunt het boek hier alvast bestellen! Bestelformulier

_______________________________________________________________________________

September 2012: Kunst aan de Vaart Assen groot succes!

In het weekend van 15 en 16 september heb ik mee gedaan aan de 6e editie van kunst aan de vaart in Assen. Het goede weer zorgde voor een groot aantal bezoekers! De unieke opzet van het evenement maakt het een bijzonder leuke ervaring. Iedereen exposeert namelijk bij mensen in huis. Al met al een zeer geslaagd weekend!

__________________________________________________________________________________

Augustus 2012: Dwerguil Holwerd!

Op 2 augustus ontdekten Mark de Vries en ik een Dwerguil op de pier van Holwerd! Een hele rare plek voor dit mini uiltje dat voorkomt in bossen. Het is het 7e geval voor Nederland en mede omdat de vogel hier dus zo zeldzaam is was er nogal wat aandacht voor. Via deze link is een stuk te lezen op de site van birdingfrontiers. Daarnaast had kerkuilenexpert Johan de Jong ruim aandacht voor de Dwerguil in zijn progamma op radio Fryslan. Het fragment is via deze link te beluisteren en begint vanaf minuut 16,20

Tot slot een stuk in de Leeuwarder Courant van vrijdag 3 augustus 2012

__________________________________________________________________________________

Juli 2012: excursie Polen

De afgelopen week weer een excursie Polen gegeven. Een heerlijke week met hoge temperaturen en veel vogels en macro objecten. De foto's zijn te vinden op mijn site onder recent, klik hier .

__________________________________________________________________________________

Juni 2012: excursie Polen

De afgelopen maand veel onderweg geweest. Zo heb ik in Mei een excursie gegeven in Polen. Samen met een bevriende vogel fotograaf 5 dagen in Polen gefotografeerd. Een zeer succesvolle tijd met mooie beelden van Paapje, Draaihals, Hop, Grauwe Klauwier, Klapekster, Grote Karekiet, Wezel e.d. Volgend jaar ben ik van plan een aantal fotoreizen te gaan begeleiden in dit gebied. Waarschijnlijk in de hele maand Mei. Geheel prive voor 1 max 2 personen met mij ter plaatse als Nederlands talige gids. In ken het desbetreffende gebied erg goed en spreek de taal. Geen vaste hutten maar ter plaatse tentje opbouwen en fotograferen. Komende maanden de zaken voorbereiden en kijken of er vraag naar is.

__________________________________________________________________________________

Mei 2012: excursies Lauwersmeer en Friese kust met veel soorten.

De afgelopen tien dagen heb ik weer een aantal excursies gegeven. Een combinatie tussen de Friese kust en het Lauwersmeer levert altijd veel soorten op. De meest in het oog springende soorten waren: zeearend, smelleken, beflijster, gauwe kiekendief, zomertorel, wielewaal, rouwkwikstaart, zilverplevier, kleine strandloper, temminck's strandloper, krombekstrandloper, rosse grutto, tapuit.

Al met al een hele partij soorten met op een dag 101 en een dag met 106 soorten. Niet gek maar het is dan ook de perfecte tijd van het jaar met een mix van broed en trekvogels.

__________________________________________________________________________________

Mei 2012: Hans Ubbink Vakantiedoeboek deel 10

Gister heb ik samen met alle mensen die een bijdrage hebben geleverd aan het Hans Ubbink Vakantiedoeboek de presentie van deel 10 bijgewoond. In Amsterdam was s'middags een pers presentatie op de Dam. Daarna hebben we ons feestje voortgezet in Vertigo bij het Vondelpark. Deel 10 bevat bijdragen van Bart Chabot, Rob Kamphues, Hans Ubbink en vele anderen. Samen met vormgever Richard Draaijer heb ik een Vogeltrekspel gemaakt.

Het boek is o.a te bestellen via deze link

__________________________________________________________________________________

Mei 2012: Voorkant Limosa mei

Voor de nieuwe Limosa heb ik de foto voor de voorkant geleverd. Een Bergeend op het wad bij Holwerd. In de Limosa is o.a. een artikel verschenen over ruiende Bergeenden in de Waddenzee.

__________________________________________________________________________________

Mei 2012: excursies Lauwersmeer en Friese kust

De afgelopen week heb ik weer een aantal excursies gegeven zowel langs de Friese kust als in het Lauwersmeergebied. Het is een toptijd met veel soorten op trek en soorten die net weer terug zijn uit Afrika. De hoogtepunten van de afgelopen week waren soorten als grauwe kiekendief, boomvalk, strandleeuwerik, rosse grutto, snor, roerdomp, paapje, vele baardmannen, blauwe kiekendief, smelleken, lepelaar en meerdere malen de zeearenden.

Een bijzonder moment was het toen een visarend op doortrek er van langs kreeg van de zeearend omdat de vogel waarschijnlijk te dicht in de buurt van zijn nest kwam. De toch niet al te kleine visarend viel in het niets bij de enorme zeearend! Een mooie waarneming en iets wat we vast niet snel weer gaan meemaken.

__________________________________________________________________________________

April 2012: Fisk&wetter Visarend in Grou.

Bij 35000 Friese sportvissers viel de afgelopen week het nieuwe Visblad op de mat. In het deel Fisk&wetter verscheen een stukje van mijn hand over de Visarend en de foto's die ik daar van maakte in Grou. Via deze link kunt u het artikel downloaden en lezen.

__________________________________________________________________________________

 

April 2012: Kunst aan de Vaart Assen.

Afgelopen voorjaar heb ik mijn werk aangemeld bij de organisatie van Kunst aan de Vaart in Assen. Hiervoor moet je uitgenodigd worden en je werk wordt beoordeeld door een vijftal juryleden. Inmiddels heb ik een reactie en hangen mijn foto's  15 en 16 september in Assen. Ik houd u op de hoogte maar voor meer informatie over kunst aan de vaart zie

__________________________________________________________________________________

April 2012: Excursie Lauwersmeer met o.a. Roerdomp, kemphaan, blauwborst en beflijster.

De 16e en 17e April heb ik 2 leuke excursie geleid. Een halve dag Friese kust met onder andere een beflijster, grote groepen bonte strandloper, bontbekplevier, rotgans en kluut. De 17e s'ochtends op pad. Een wandelroute die dwars door de moerassen van het Lauwersmeergebied waar het wemelt van de vogels. De blauwborsten lieten zie gedurende de hele wandeling overal horen en zien. De roerdomp liet zijn mooie misthoorn horen en de baardmannen waren weer eens druk in de weer. Ook hier een mooie beflijster.

Na de wandeling en een kop koffie zijn we het hele Lauwersmeer rondgereden. Dit leverde nog 2 beflijsters op. Verder grote aantallen graspieper, gele kwikstaart en waterpieper, slechtvalk, kluut, kemphaan en honderden goudplevieren. Met 87 soorten geen gekke dagen en de komende weken zal het aantal soorten alleen nog maar toenemen!

__________________________________________________________________________________

April 2012: Fotoserie windmolens.

Het afgelopen jaar heb ik voor de windmolenclub van Wyns een jaar lang foto's gemaakt van hun 2 molens. Ik heb geprobeerd deze molens vanuit een andere invalshoek te fotograferen. Reflectie en abstractie speelden daarbij de belangrijkste rol. Op 10 april heb ik tijdens een lezing mijn serie aan de vereniging gepresenteerd en vanaf vandaag kunt u ze via deze LINK bekijken.

__________________________________________________________________________________

April 2012: Infobord Groninger Landschap geplaatst.

Begin deze maand is bij het natuurgebied van het Groninger Landschap, Wolsbarge, een nieuw infobord geplaatst. Het gebied is uitermate geschikt voor moerasvogels als waterral, snor en roerdomp maar ook de bever komt er voor. Mijn foto van de roerdomp met spiegelbeeld is hiervoor gebruikt en het mooie design komt van het bureau CorfuDesign uit Garmerwolde.

__________________________________________________________________________________

Maart 2012: Excursie Friesland buitendijks.

Op 27 maart hebben we onder prachtige omstandigheden een excursie gehad op de Friese kwelder. We begonnen tijdens hoog water op de hoogwatervluchtplaats bij Holwerd. Hier kwamen de kluten, bonte strandloper, wulpen e.a. langzaam op on aflopen opgedreven door het stijgende water. Vooral de aantallen wulp en bonte strandloper zijn behoorlijk. Een slechtvalk zorgde voor de nodige paniek wat altijd een mooie vliegshow opleverde van de groepen steltlopers.

Vervolgens hebben we een mooie wandeling over de kwelders gemaakt waar grutto en veldleeuwerik nog volop aanwezig zijn als broedvogels. Hier ook de nodige trek kemphanen. Tot slot nog op de hoogwatervluchtplaats bij Zwarte Haan gekeken. Hier veel scholekster, kluut, wulp en ook weer een Slechtvalk. Al met al een mooie middag.

__________________________________________________________________________________

Maart 2012: Foto excursie met o.a. Blauwborst, Baardman, Rotgans en Pontische Meeuw.

25 en 26 maart een mooie foto excursie gehad in de omgeving van de Alde Feanen en het Lauwersmeer. Bij een foto excursie wil je niet alleen leuke soorten zien maar ook graag vastleggen. Na wat mist in de ochtend klaarde het mooi op en werkten de vogels goed mee. In het Lauwersmeer hadden we op de eerste avond met mooi warm licht leuke vluchtfoto's van Brandganzen die er kwamen overnachten, een groep kluten en vele soorten eenden.

De volgende ochtend weer vroeg op pad en de Blauwborsten en Rietgorzen zaten weer volop te zingen. Verrassend was de aanwezigheid van een stel Baardmannetjes. Deze laten zich s'winters goed fotograferen maar zijn nu vaak onder in het riet actief en lastig te zien. De man werkte echter goed mee en liet zich van zijn mooiste kant zien. Via de kust, Holwerd, met een leuke groep Rotganzen en Bontbekplevier terug naar Grou. Hier hebben we in de avond meeuwen op de slaapplaats gefotografeerd. 5 soorten waren aanwezig waarvan een mooie 1e winter Pontische Meeuw de meest zeldzame. Al met al 2 goede dagen.

__________________________________________________________________________________

Maart 2012: Nieuwe kunstwebsite

Vanaf nu kunt u mijn werken ook online bestellen via mijn webshop op deze kunst site

___________________________________________________________________________________

Maart 2012: Nieuwe website Werkgroep Roofvogels Nederland

De WRN houdt zich al sinds 1982 bezig met de bescherming van roofvogels in Nederland. Nog ieder jaar worden er honderden roofvogels in Nederland vervolgd en nesten vernield. De honderden vrijwilligers van de WRN die vaak al jaren meelopen, doe hun best de nesten te lokaliseren en de vogels te beschermen. Ik heb zelf vroeger jaren actief meegeholpen bij de WRN en kon nu een steentje bijdragen door een deel van mijn foto's beschikbaar te stellen voor de nieuwe site. Dit doe ik graag en deze nieuwe site is te vinden via deze LINK

___________________________________________________________________________________

Februari 2012: Excursie Lauwersmeer met o.a. Roerdomp en Paarse Strandloper.

Op zaterdag 18 februari hebben ik samen met mijn twee gasten uit het zuiden van het land een leuke excursie gehad in het Lauwersmeergebied. Via Holwerd zijn we die kant op gereden, waar we de eerste leuke soort al vroeg te pakken hadden. Een Paarse Strandloper liep rustig te foerageren in een groep Steenlopers. Deze vogels overwinteren in kleine groepjes langs de Nederlandse kust en zijn erg tam. Dus als je eenmaal een hebt ontdekt dan kun je er zeker mooi van genieten. We hebben ons reis vervolgd naar het Lauwersmeer en ondanks de mist en de harde wind vonden we ook hier nog een paar leuke soorten. Een Slechtvlak zat op een paal in het land en liet zich met de telescoop goed bekijken. Op de zeedijk liepen vele Rotganzen met daartussen de zeldzamere Witbuikrotgans. En tot slot ontdekten we tot twee keer toe een roerdomp die ongestoord langs de weg liep op zoek naar voedsel. Deze prachtige moerasbewoner was een beetje het doel van de excursie dus als je er dan twee zo mooi kunt bekijken dan kun je spreken van een geslaagde dag.

_______________________________________________________________________________

Februari 2012: Facebook.

Vanaf begin deze maand kunt u mij ook volgen via facebook. Hier zullen alle nieuwtjes en nieuwste foto's verschijnen. Mocht u op de hoogte willen blijven van al mijn fotografische activiteiten ga dan naar ___________________________________________________________________________________

Februari 2012: storing in emails via deze site.

Door een fout op mijn site zijn er de laatste maanden geen berichten, boekingen of aanvragen voor excursies aangekomen in mijn emailbox. Mocht u dus een mail verstuurd hebben dan is dit reden dat u van mij nooit een antwoord heeft ontvangen. Mijn excuses daarvoor. Inmiddels werkt alles zoals het zou moeten.

___________________________________________________________________________________

December 2011: Artikel over Stellingwerfs vogelboek.

Zoals de meeste mensen wel weten werk ik samen met Freddie de Vries al zo'n drie jaar aan het maken van een Stellingwerver vogelboek. In het onderstaande artikel heeft natuurkenner Philip Zeinstra alvast aandacht besteed aan ons boek dat halverwege 2012 in de winkel zal liggen.

_______________________________________________________________________________

December 2011: High key werken te zien in Den Haag.

Vanaf begin december zijn een deel van mijn high key foto's te zien in Den haag. De interieurzaak Kadenz in de Prinsestraat staat vol met prachtige moderne meubels van exclusieve merken. Een fantastische plek dus om mijn high key werken te mogen exposeren.

Adres: Prinsestraat 98, 2513CG Den Haag

http://www.kadenz.nl/

___________________________________________________________________________________

November 2011: Foto's verschenen op de hoes van de cd: Deislieper van Kleefstra & Kleefstra.

In november 2011 verscheen de nieuwe cd van Kleefstra, Pruiksma en Kleefstra. De cd bestaat uit 5 stukken die volledig geïmproviseerd zijn en niet nader bewerkt. De teksten zijn in het Fries maar ondanks de keuze voor deze taal zijn de bandleden de laatste jaren vooral internationaal enorm populair. Voor meer informatie zie Kleefstra en Kleefstra.

Het was voor mij dan ook een eer om de fotografie voor deze mooie uitgave te mogen verzorgen.

 

___________________________________________________________________________________

Oktober 2011: Expositie bij Pilat & Pilat succesvol verlopen.

Vanaf januari 2011 was mijn werk te zien in de interieurzaak van Pilat & Pilat te Twijzel. Een schitterende moderne zaak waar mijn werk perfect tot zijn recht kwam. Vanwege het succes is mijn werk er tot eind september blijven hangen. Hieronder een recensie uit de Leeuwarder Courant over de expositie.


 

___________________________________________________________________________________

Juli 2011: Voorkant Limosa.


 


 

 

Laatst aangepast (dinsdag, 07 april 2015 12:12)

 
Dutch-Netherlands